Csodálatos emberek IX.: Mirmy Klopfen Design

„A festészet is kombinatív művészet. Analogikus, metaforikus. Utalásokkal és jelképekkel teli, mint a pszichológia.” /Luigi Guarnieri/

A Mirmy Klopfen Design fantáziadús, csodaszép alkotásai megfűszerezhetik a szürke hétköznapokat. Az interjúsorozat következő vendége a civilben pszichológusként dolgozó, szabadidejében képzőművész hölgy, akit büszkén nevezhetek barátnőmnek.

Lady Fraise (LF): Hogyan indult el a Mirmy Klopfen Design?
Mirmy Klopfen Design (MKD): Az MKD hosszú utat járt be, míg jelenlegi állapotába eljutott, és amit még mindig egy átmeneti állomásnak tartok a cél eléréséhez. A kiindulási pont a művészetek iránti vonzódás volt. Mindennel szerettem rajzolni, firkálni: homokba bottal, párás üvegre ujjal, stb. Ebből fejlődött ki a képzőművészet iránti érdeklődés, és az aktív alkotás örömének kipróbálása is.
A saját technikai utam meglelése pontosította azt az útvonalat, mely az ötletet adta egy design műhely életre hívásához. Design műhely, mert a festményeken kívül különböző tárgyakra is rá kerülnek az egyes motívumok (képeslapok, könyvjelzők, stb).

LF: Mi inspiràl a műveid elkèszìtèse soràn?
MKD: Két inspirációs bázisom van, ami az MKD két, egymástól gyökeresen különböző motívumvilágához illeszkedik. A természetben készült fotók inspirálják a valósághű festményeket, az MKD ezen ágazata a realitás talaján mozog. A másik vonulat közelebb áll a személyiségemhez, ami egy bohókás, valóságtól elrugaszkodott világot mutat be, megszemélyesített állatokkal, tárgyakkal. Az inspirációt ehhez a világhoz egészen egyszerűen az adja, ahogy szemlélem a világot, és létezem benne: színesen, mosolygósan.

LF: Milyen technikákat hasznàlsz?
MKD: Többféle technikát kipróbáltam, míg egy hosszú önismereti út elvezetett az MKD fő kifejezőeszközéhez, az akvarellfestészethez. Szeretem az akvarell színek lágyságát, könnyedségét, és ennek a technikának a bámulatossága számomra abban rejlik, hogy hagyhatom, hogy magától dolgozzon a festék.
Új érdeklődési terület a digitális ábrázolás, amit még tanulnom kell.

LF: Mik a jövőbeli terveid?
MKD: Terveim között szerepel a megfestett motívumok, képek megjelenítése különböző írószer termékeken: füzetek, naptárak, naplók, noteszek felületein, valamint új területként a fotózást szeretném beemelni az MKD megjelenési területei közé.

LF: Melyik a kedvenc alkotàsod?
MKD: Mindig az aktuálisan legfrissebb alkotás a kedvencem. Szeretek kísérletezni témákkal, technikákkal, így ha egy újítás beválik, megtetszik, nagyon tudom kedvelni. Nehezen is válok meg a festményektől, mindig lefotózom, mielőtt elengedem őket. Nagyon kritikus is vagyok a képeimmel, kevés az olyan kép, amire azt tudom mondani, hogy „igen, ezzel teljesen meg vagyok elégedve”. De talán ez így is van rendjén.

LF: Honnan jött az Mirmy Klopfen Design nèv?
MKD: A becenevemben gyökerezik, majd a szavakkal való játékból fejlődött tovább jelenlegi hangzásáig.

LF: Kapcsolòdik-e az alkotàs a munkàddal?
MKD: Gyermekpszichológusként közel áll hozzám a fantázia világa, a kreativitás, és a kreatív erők mozgósítása, ebben a tekintetben összekapcsolódik az alkotás a hivatással. Továbbá hiszek a szabad alkotás kifejező és felszabadító hatásában, így saját mentális karbantartásomat is szolgálja. Ugyanakkor magamon érzem, hogy egy szép kép nézegetése megnyugtat, egy vidám kép látványa felvidít, egyszóval befolyásolja az aktuális érzelmi állapotomat. A mai világban minden apró pozitív gondolatra szükség van, és csak remélni tudom, hogy az én képeim ugyanígy képesek hatni az embereke.

Mirmy Klopfen Design Facebook
Mirmy Klopfen Design Instagram

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s